Deze week verschenen twee nieuwe uitgaven bij de Hof van Jan
Thomas Heerma van Voss, ‘Hier, een zak poen’
Ook als je een talentvolle, succesrijke, veel geprezen schrijver bent, is het niet goed mogelijk om van schrijven alleen te leven. Thomas Heerma van Voss laat zien dat je om rond te komen allerlei dingen moet doen die niets met schrijven te maken hebben. Optredens, lesgeven, ghostwriter zijn voor mensen die wel een boek willen maar er zelf niets van kunnen. Waarom wil iedereen schrijven? En ja, wat zijn de eigen motieven om te schrijven?
‘Hier een zak poen’ is een boeiend inkijkje in de schrijverskeuken. Verplichte kost voor ieder die ambities koestert in die richting.
De tekst van het boekje is met de hand gezet uit de Spectrum en werd in een oplage van honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Het boekje telt 20 bladzijden, is gesigneerd door de auteur en kost € 16.
Frida Vogels, De laatste eer
Terwijl ze in het Italiaanse Bologna woonde, reisde Frida Vogels jaarlijks voor een verblijf naar Amsterdam. Dit verhaal is een herinnering aan haar verblijf op de Alexanderkade, waar ze een zolderkamer bewoonde. Hoofdfiguur van het verhaal is de kat Roosje, met wie Frida Vogels een bijzondere band had. Roosje was een bijzondere kat, zoals iedere kat bijzonder is op zijn of haar eigen wijze. Ze had zo haar gewoonten en ze wist zelfs medehuurders in te pakken die niets van katten wilden weten. Een mooi monument voor een achtenswaardige poes.
De tekst werd met de hand gezet uit de Spectrum en werd in ruim honderd exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Paul van der Steen vervaardigde enkele fraaie tekeningen, waarvan er één los bijgevoegd is, opdat men haar kan ophangen zonder het boekje te beschadigen.
Het boekje telt zestien bladzijden en kost 16,00 euro. Voor de snelste bestellers is er een gesigneerd exemplaar (één gesigneerd exemplaar per bestelling).
beide uitgaven zijn te bestellen in de webwinkel.
Boodschap van algemeen nut
Bij uitgeverij Van Oorschot verscheen afgelopen maand van Detlev van Heest het boek Parkeren in Hilversum. Het beschrijft de avonturen van de schrijver om, na terugkomst uit Nieuw-Zeeland, aan werk te geraken. Uiteindelijk wordt hij parkeercontroleur in Hilversum. Even hilarisch als zorgwekkend is de manier waarop burgers omgaan met mensen die aangesteld zijn om de regels te handhaven die we zelf hebben opgesteld. Ze worden behandeld als kakkerlakken. Tevens is dit boek een hommage aan J.J. Voskuil en zijn vrouw Lousje, met wie de schrijver vriendschappelijk omgaat en met wie hij zijn dierenliefde deelt. Zelfs de katten van beide partijen komen in het boek aan het woord. Kortom: meer dan 500 pagina’s leesplezier. Verkrijgbaar in de boekhandel.